Gemak Asansör

+90 850 25 900 25

Gemak-Asansör-Logo

İtfaiyeci Asansörü - Acil Durum Asansörü

Yatay Asansörler veya diğer bir deyişle Eğik Asansörler alçak ve yüksek arasındaki kot farkını ortadan kaldırarak belirli bir açı üzerinde hareket eden oldukça konforlu aynı zamanda gösterişli asansör sistemleri arasında gelmektedir.

İtfaiyeci Asansörü - Acil Durum Asansörü

Şehirleşme teknolojisinin dikey olarak yükselmesi, devam eden mimari projelerin her geçen gün hız kazanması ve yapılarda çok fazla insanın ikamet etmesi bazı ihtiyaçları da beraberinde getirmektedir. İtfaiye Asansörü veya Acil Durum Asansörü de bu ihtiyaçlardan bir tanesidir. Kullanım kolaylığı, şıklık, mevki ve mekân algısından dolayı ev satın alınırken güvenlik kimi zaman ikinci plana atılarak görmezden gelinmektedir. Özellikle yangın gibi afetlerde büyün önem arz eden İtfaiyeci Asansörü can ve mal kaybı adına büyük önem arz etmektedir. İtfaiyecilerin yüksek katlara intikal edebilmesi, olay yerine hızlı müdahale gerçekleştirmesi adına İtfaiyeci veya Acil Durum Asansörü hayat kurtaracak bir sistemdir. Gemak Asansör tarafından kanunlarca belirlenmiş maddelere uygun olarak üretilen İtfaiyeci Asansörleri en uygun koşullar çerçevesinde imal edilerek tarafınıza sunulmaktadır. Daha detaylı bilgiye erişmek, size sunacağımız özel çözümlerden istifade etmek için bizimle iletişim kurmanız menfaatinize olacaktır.
İtfaiye Asansörü

İtfaiyeci Asansörü İmalatı

Firmamız Gemak Asansör tarafından istenilen özellik kapasite ve ebatlarda İtfaiyeci Asansörü İmalatı en uygun koşullarla gerçekleştirilmektedir.

İtfaiyeci Asansörü Bakımı

Gerek tek seferlik gerekse anlaşmaya bağlı periyodik İtfaiyeci Asansörü Bakımı uzman teknik kadromuz tarafından yapılmaktadır.

İtfaiyeci Asansörü - Acil Durum Asansörü

Yükselen yapılarda en az bir adet İtfaiyeci Asansörünün bulundurulmuş olması can ve mal kaybının mutlak olarak engellenmesine ciddi katkı sağlayacaktır. Konu ile ilgili kanun maddeleri tarafınıza sunulmuştur.

Madde 62- Asansör sistemleri, TS 10922’ye uygun olarak imal ve tesis edilecektir. Asansör kulesi ve makine dairesi yangına en az 60 dakika dayanıklı ve yanıcı olmayan malzemeden yapılacaktır. Aynı kuyu içinde üçten fazla asansör pozisyonlandırılmayacaktır. Dört asansör pozisyonlandırıldığı takdirde ikişerli gruplar halinde ayrılarak, araları yangına 90 dakika dayanıklı bir malzeme ile ayrılacaktır. Asansör kovasında, en az 0.1 m² olmak üzere kova alanının 0.025 katı kadar bir havalandırma ve dumandan arındırma bacası bulundurulmalı veya kuyular basınçlandırılmalıdır. Yüksek binalarda, asansör kapıları duman sızdırmaz ve yangına en az 1 saat dayanıklı, yanmaz malzemeden yapılmış olacaktır. Yüksek binalarda ve topluma açık yapılarda kullanılan asansörlerde aşağıdaki esaslar aranır.

a) Yangın uyarısı aldıklarında kapılarını açmadan doğrultuları ne olursa olsun otomatik olarak acil çıkış katına dönecek ve kapıları açık bekleyecek, ancak, asansörler gerektiğinde yetkililer tarafından kullanılabilecek elektriksel sisteme sahip olacaktır.

b) Asansörler yangın uyarısı aldıklarında kat ve koridor çağrılarını kabul etmeyecektir.

c) Birinci ve ikinci derece deprem bölgelerinde bulunan yüksek binalarda deprem sensörü kullanılacak, asansörler deprem sırasında en yakın kata gidip, kapılarını açıp, hareket etmeyecek tertibat ve programa sahip olacaktır.

Acil Durum Asansörü

Madde 63- Yapı yüksekliği 51.50 m’den daha fazla olan konut dışı yapılarda, ayrıca acil durumlarda kullanılmak üzere en az 1 asansör yangın asansörü olarak düzenlenecektir. Bu asansörler için her katta yangın güvenlik hacmi oluşturulmalıdır. Acil durum asansörünün kabin alanı en az 1.5 m², taşıma kapasitesi en az 630 kg, hızı zemin kattan en üst kata 1 dakikada erişecek hızda olacak ve enerji kesilmesi halinde otomatik olarak devreye girecek özellikte jeneratöre bağlı olacaktır.

Acil durum asansörleri her kata hizmet edecek ve normalde de kullanılabilir olacaktır. Bu asansörlerin kapıları, elektrik tesisat ve kabloları 2 saat yangına karşı dayanıklı olacaktır. Asansör boşluğu içindeki tesisat sudan etkilenmeyecektir. Acil durum asansörü kuyuları basınçlandırılacaktır. Bu asansör, kesintisiz bir güç kaynağından beslenecek şekilde tesis edilir.

​İtfaiye Asansörü: Kullanımı doğrudan bina söndürme ve kurtarma ekiplerinin veya itfaiyenin denetimi altında olan ve ek korunum uygulanmış özel asansördür. Asansörler kaçış yolu olarak kabul edilemez

Yangın Güvenliği İtfaiye Asansörü

Madde 34- Kaçış merdivenlerine dumanın geçişini engellemek için yapılacak yangın güvenlik holleri, kullanıcıların kaçış yolu içindeki hareketini engellemeyecek biçimde tasarlanacak ve taban alanı 3 m²’den az olmayacaktır. Döşemeye asansör holünde çıkış kapısına doğru 1/200’ü aşmayacak bir eğim verilecektir. Yanıcı madde içermeyen ve kullanım alanlarından bir kapı ile ayrılan koridor ve holler yangın güvenlik hacmi olarak kabul edilir

Araçların asansörle alındığı kapalı otoparklarda otomatik söndürme sisteminin yapılması zorunludur.

Aşağıda belirtilen yerler ile bütün kaçış yolları, toplanma için kullanılan yerler, asansör ve yürüyen merdivenler, yüksek risk oluşturan hareketli makineler ve kimyasal maddeler bulunan atölye ve laboratuvarlar, elektrik dağıtım ve jeneratör odaları, merkezi batarya ünitesi odaları, pompa istasyonları, ilkyardım ve emniyet ekipmanının bulunduğu yerler, yangın uyarı butonları, yangın dolapları, yangın söndürme tüpleri ve diğer yangınla mücadele ekipmanının bulunduğu yerler, kapalı otoparklar ve benzeri bölümlerde, acil durum aydınlatması yapılacaktır.

Yangın anında acil durum asansör kuyularının yangın etkisi altında kalmaması için acil durum asansörü kuyuları basınçlandırılmalıdır.